Cursuri Creative Ploiesti

Cursuri de teatru

Teatrul este și el, un dascăl, de la care putem învață multe. „Cu ajutorul teatrului ne putem dezvolta armonios atât gândul, trupul, dar mai ales sufletul."
Cursurile noastre de teatru pentru copii îi invită pe micuți să-și exploreze latura artistică și să-și descopere propria voce într-un mod unic, astfel fiecare lecție devine o aventură plină de descoperiri. 

Cu ajutorul jocurilor de improvizație și a exercițiilor interactive, copiii vor învăța să-și exprime gândurile și emoțiile într-un mod captivant. În același timp prin intermediul scenariilor adaptate vârstei și activităților de grup, copiii vor învăța să lucreze în echipă, să-și dezvolte concentrarea și să-și depășească inhibițiile. De la dezvoltarea abilităților de vorbire clară și proiectare vocală, până la învățarea tehnicilor de mișcare scenică și construirea personajelor, copiii vor avea ocazia de a-și dezvolta imaginația și creativitatea într-un mediu interactiv și sprijinitor.

Fie că visul lor este să devină actori profesioniști sau să-și dezvolte abilități esențiale pentru viață, acest curs le oferă instrumentele potrivite.

Tarif: 300 RON (4 ședințe / lună) (1 oră și 30 min / ședința)

cursuri+teatru.webp
dans+creativ.webp

Cursuri de Dans Modern

Cursul nostru de dans modern pentru copii este o călătorie captivantă în lumea mișcării și expresiei artistice.

Instruiți de profesioniști pasionați de dans, copiii vor explora diferite stiluri și vor învăța să comunice emoții și povești prin intermediul mișcării. Astfel, cei mici își vor dezvolta agilitatea și coordonarea, vor descoperi bucuria de a se mișca pe ritmuri actuale și vor învăța să creeze coregrafii pline de personalitate. În același timp vor avea oportunitatea de a-și exprima creativitatea într-un mediu relaxant și prietenos.

Cursul nostru de dans modern promovează încrederea în sine, respectul pentru propriul corp și dezvoltarea abilităților sociale. Prin exerciții interactive și jocuri de grup, copiii vor învăța să lucreze împreună, să asculte și să se exprime într-un mod unic. 

Aceasta este o oportunitate minunată de a descoperi bucuria dansului.

Tarif 200 RON (4 ședințe / lună) (50 min / ședința)
Vârstă minim 4 ani.

Cursuri de Volei

Cursul nostru de volei pentru copii oferă o modalitate excelentă de a petrece timpul în mod activ și educativ. Cu accent pe dezvoltarea fizică și mentală, copiii vor învăța tactici de joc, vor exersa mișcări esențiale și vor înțelege importanța comunicării în echipă.

De asemenea, vor învăța fundamentele voleiului, cum ar fi serviciul, primirea și distribuirea mingii, dar și strategii de joc într-un mediu adaptat vârstei lor. Fie că sunt începători sau au deja cunoștințe de bază, fiecare copil va fi ghidat de către echipa noastră de instructori specializați pentru a-și dezvolta abilitățile, și pentru a-și cultiva pasiunea pentru sport, dar nu în ultimul rând atingerea potențialului său maxim într-un mediu plin de susținere și încurajare.

Tarif: 300 RON (8 ședințe / lună) (1 oră și 30 min / ședința)

cursuri+volei.webp
atelier+creatie.webp

Cursuri de Arte Plastice

În viaţa copilului, arta este cel mai bun psiholog, cea mai bună metodă de relaxare, de autocunoaştere, de autoeducare,o motivaţie extraordinară şi, să nu uităm, o formă de vindecare. Din cele mai vechi timpuri. 
Arta te ajuta să te cunoşti, iar când te cunoşti nu mai poţi fi uşor manipulat. Ştii cine eşti, ştii ce poţi, îţi înveţi şi accepţi limitele, găseşti soluţii pentru a fi mai bun. Eşti împăcat cu tine, îţi setezi aşteptări realiste şi înveţi să gestionezi emoţiile şi situaţiile neaşteptate şi neplăcute.

Arta are un rol important în crearea sensibilității umane. Arta educă și modelează caracterul omului, îl purifică, înnobilează sufletul, acesta devenind echilibrat, încrezător în forţele proprii.

Tarif: 250 RON începători (4 ședințe / lună) (1 oră / ședința)

Tarif: 450 RON aprofundați (4 ședințe / lună) (2 ore / ședința)

Cursuri de Arhitectură

Cursul este dedicat copiilor pasionați de frumos. Aici vom descoperi împreună cele mai frumoase clădiri din orașul Ploiești, dar și din lume. Vom desena, vom realiza machete și vom explora fascinantul univers al arhitecturii!

Printre subiectele pe care le vom aborda în cadrul cursului se numără: construcția perspectivei, reprezentări în epura și în axonometrie, abordarea mai multor tehnici de reprezentare în desenul de arhitectură, precum și dezvoltarea culturii de specialitate prin elemente teoretice.

Tarif: 300 RON începători (4 ședințe / lună) (1 oră și 30 min / ședința)

Tarif: 500 RON aprofundați (4 ședințe / lună) (3 ore / ședința)

arhitectura.webp
cursuri+arta+fotografica.webp

Cursuri de Artă Fotografică

Copiii sunt invitați să pășească într-o lume plină de culoare și expresie, în care fiecare colțișor ascunde o poveste ce așteaptă să fie descoperită prin obiectivul aparatului de fotografiat, de la telefon. Acest curs se adreseaza acelora care iși doresc să dobândească abilități de super fotografi, folosind doar camera de pe smartphone. Inspirat de dorința de captura frumusețea din jurul nostru, acest program îi învață pe cursanți atât noțiunile de bază în ceea ce privește compoziția vizuală și lumina, dar și diferite modalități de a folosi culorile pentru a da viață imaginilor lor.

Un aspect esențial al acestui curs este explorarea creativității. Copiii vor fi încurajați să vadă lumea dintr-o perspectivă unică și să-și exprime gândurile și emoțiile prin imagine. Astfel, pe parcursul acestui curs format din patru module, copiii vor descoperi că fotografia nu este doar despre apăsarea unui buton pe un telefon, ci despre comunicare și exprimare personală. 

Tarif: 300 RON (4 ședințe / lună) (1 oră și 30 min / ședința)

Cursuri de Modelaj

Modelajul este una dintre cele mai importante activități pentru copii. El stimulează dezvoltarea motricității fine și are efecte pozitive în pregătirea copilului pentru scris și pentru cunoaștere. Mai mult decât atât, modelajul le dezvoltă celor mici creativitatea și îi ajută să se exprime prin artă.

Îndrumați de instructori pasionați și experimentați, copiii vor învăța să lucreze cu diferite tipuri de materiale, precum lutul și plastilina și vor experimenta diverse tehnici, de la construirea structurilor de bază până la detalii mai complexe.

Fiecare copil își va dezvolta propria viziune artistică și va avea libertatea de a crea sculpturi unice, inspirate din lumea din jur sau din universul lor interior. Astfel, cei mici vor avea oportunitatea să-și exploreze imaginația și să o materializeze în forme tangibile.

 

Tarif: 200 RON începători (4 ședințe / lună) (1 oră / ședința)

cursuri+copiiomni.webp
competente+digitale.webp

Cursuri de Creativitate Digitală

Cursul nostru de creativitate digitală se concentrează pe arta de a dezvolta elemente vizuale unice. Prin intermediul acestui curs, copiii vor dobândi abilități esențiale în ceea ce privește designul și vor explora diverse tehnici digitale pentru a da viață anumitor concepte.

În cadrul acestui program, copiii vor învăța cum să creeze logo-uri care să transmită mesaje puternice prin intermediul formelor, culorilor și texturilor. Vor descoperi întregul proces de creare, de la conceperea ideilor inițiale până la transformarea acestora în designuri digitale autentice.

Mai mult decât atât, copiii vor fi încurajați să gândească dincolo de propriile limite și să transpună concepte inovatoare în designurile lor. Vor putea experimenta combinații de culori, proporții și elemente grafice pentru a dezvolta imagini autentice, care să le reflecte personalitatea.

Tarif: 500 RON (4 ședințe / lună) (1 oră și 30 min / ședință)
*este nevoie să aduceți un laptop la acest curs
 

Cursuri de Scriere Creativă

Cursul de scriere creativă se adresează copiiilor de 9-16 ani dornici să învețe cum se scrie o poveste, un roman, un serial de benzi desenate, scenariul unui film sau sinopsisul unui documentar, plus detalii despre cum să monetizezi ce-ai scris. Cursul se desfășoară în patru sesiuni săptămânale, de 90 de minute fiecare, din care teoria nu ocupă mai mult de 10 minute. Cursul e susținut de Bogdan Stoica, publicist, autor a 14 cărți care s-au vândut în toate rețelele de librării din România.

 

Tarif: 300 RON (4 ședințe / lună) (1 oră și 30 min / ședința)

cursuri-scriere-creativitate-omnicreativ.jpg
cursuri-poezie-copii.jpg

Cursuri de înțelegerea, rostirea și interpretarea poeziei

(se adreseaza elevilor mai mari de 12 ani, cât și adulților de orice vârstă)

- O astfel de activitate te ajută să înțelegi însăși semnificația cuvintelor, stimulează memoria, antrenează mintea, dezvoltă imaginația, îmbunătățește vocabularul și cultura generala, sporind abilitățile de comunicare. Te învață totodată arta exprimării creative, care, cel mai adesea lipsește din peisajul educațional prezent. În esență, poezia conferă un instrument pentru dezvoltarea de sine, pentru creșterea abilităților verbale , ajutând la înțelegerea cognitivă a cuvintelor.

- În cadrul cursului de poezie, aprofundăm sensul pe care cuvintele îl au, analizăm modalități de înțelegere și interpretare a textului, spre a-l asimila și a ni-l asuma, ne concentrăm asupra eului și a muzicii interioare a versului, pentru ca mai apoi să îl putem transmite prin adevărul personal, într-un mod propriu, natural și cât mai firesc.

Uneori învățăm pe de rost o poezie, al cărei sens nu îl găsim. În cazul acesta, CURSUL DE ÎNȚELEGERE ȘI INTERPRETARE A POEZIEI ofera ocazia de a schimba percepția pe care, poate, ți-ai creat-o despre ideea de a spune poezii. Dacă într-o piesă de teatru, ai timp să intri în personaj, în poezie e nevoie de și mai multă atenție și capacitate de transpunere, pentru a putea transmite mesajul. În poezie, cuvintele sunt magice, stările adânci!

- Cursanții au ocazia de a crea chiar propriile versuri.

- Înțelegerea poeziei conferă forță mentală, întărește legătura dintre arte, dezvoltând capacitatea de a vedea lucrurile din mai multe perspective, de a găsi drumul către noi înșine, descuind uși ferecate care ar rămâne, altfel închise.

Înscrie-te la curs și intră în lumea jocurilor de sonorități, a cuvintelor și a necuvintelor, a introspecției și a emoțiilor născute din versuri!

Tarif: 250 RON (4 ședințe / lună) (1 oră și 30 min / ședință)
 

Cursuri de Karate

Cursul de Karate se adresează copiiilor de  pasionați să învețe arta autoapărării, disciplina și concentrarea, printr-un program care combină tehnici tradiționale și moderne.
Cursurile de karate Shotokan-Fudokan, au ca și obiectiv educația, disciplina, autocontrolul, respectul față de semenii noștri, dezvoltarea personalității puternice și nu în ultimul rând un metal puternic, un corp sănătos și dezvoltat armonios!

 

Tarif:  250 ron / 8 ședințe a câte o oră

karate.webp
inot.webp

Cursuri de înot

Cursurile de inot au ca scop promovarea stilului de viață sănătos, respectiv promovarea înotului de agrement al cărui obiectiv este formarea mentalității de practicare a sportului în general, al înotului medical care consolidează sau reface funcțiile corpului, afectate de boală sau traumatisme, al antrenamentului sportiv care este un proces de pregătire specializat, un proces instructiv-educativ de adaptare organismului la efortul fizic și psihic în scopul obținerii de rezultate înalte.

Tarif:  160 ron (include taxa pentru profesor) (4 ședințe a câte o oră) 
Taxa de intrare la bazinul de înot Ana Maria Pop se plătește separat la locație.

Hai să facem cunoștință

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru scopul de a vă răspunde la solicitarea pentru care ați utilizat formularul de contact.

contact+omnicreativ.webp